DelMat

Om oss

För att säkerhetsställa god smak och hög kvalitet tillverkar vi allting själva. Bröd, bottnar och pajskal bakas i vårt bageri, såser och fyllningar lagas i vårt eget storkök för att därefter snabbt frysas in så att kvaliteten bevaras  länge. DelMat har en hållbarhet på sina produkter på 1 år.

Flera av våra produkter kräver ett skickligt hantverk, medan andra har en mer rationell tillverkningsprocess. För oss är det viktigt med utveckling och därför har vi ständigt olika utvecklingsprojekt på gång tillsammans med Örebro Universietet, Restaurang och hotellhögskolan i Grythyttan. Just nu utvecklar vi klimatsmart och hälsosam mat tillsammans med en doktorand med utgångspunkt i gråärtan.

Vår vision

  • DelMat ska vara det självklara valet för kunder vars konsumenter söker välsmakande färdigmåltider av hög kvalitet.
  • Tillsammans med våra kunder ska vi driva innovationer inom segmentet färdiglagad och fryst mat som skapar lönsamhet både för oss och våra samarbetspartners.
  • Vi ska bedriva en lönsam verksamhet genom att kombinera passion med kompetens, kreativitet med tradition, småskalighet med effektivitet och svensk matinnovation med internationella influenser.

Kvalitet

Kvalitet är ett nyckelord för oss, därför är vi självklart FSSC 22000-certifierade, vilket innebär höga krav på livsmedelshanteringen genom hela kedjan. Våra produkter innehåller enbart noga utvalda råvaror från kvalitets- och miljömedvetna leverantörer. DelMat AB adderar inga smakförstärkare, konsistensgivare eller färgämnen i vår produktion utan låter istället råvarornas naturliga smaker framträda och ge maten sin karaktär. DelMat AB använder enbart ägg från frigående höns.

Miljö

Vi har en målsättning att vår produktion och logistik ska ha en så minimal miljöbelastning som möjligt. I vårt miljöarbete har vi gått över till grön el sedan många år tillbaka, infört återvinning av energi för uppvärmning av produktionslokalerna samt gjort ett antal övriga energibesparande åtgärder. Självklart källsorterar och återvinner för ett naturligt kretslopp. Vi ställer miljökrav på externa varor och tjänster. Vi utbildar vår personal i miljöaspekter för att öka förståelse och för att skapa engagemang för vårt miljöarbete

Fakta om oss

DelMat etablerades 1992
Vårt huvusäte ligger iHällefors
Våra ägare är Myrina Invest AB &
Frengen Förvaltning AB
Just nu är vi totalt 22 anställda